slideshowEnglishDeutsch

Motoronderhoud

Yerseke Watersportservice voert onderhoud, reparaties en revisies uit aan diverse merken scheepsmotoren, generatoren, keerkoppelingen, staartstukken en schroefassystemen. Wij werken met een systematische en gestandaardiseerde methode, waarbij alles in een rapport wordt bijgehouden. U kunt dus later altijd zien, tot in detail, wat er op welk moment is uitgevoerd.
Olie verversen
Onderhoud is niet simpelweg het vervangen van een paar filters en impeller, wij kijken met een kritische blik naar de installatie als geheel. Als eerste wordt door ons de olie ververst, dit doen we als het schip nog in het water ligt met warme motor. Na het verversen laten we de motor nog korte tijd draaien, zodat de motor inwendig met nieuwe (=vochtvrije) olie is bedekt. Tijdens dit onderhoud worden eventuele lekkages opgezocht en indien mogelijk direct opgelost.
Algemeen
Vervolgens wordt eerst geïnventariseerd wat de wensen en problemen van de klant zijn, en wordt aan de hand van de urenstand en onderhoudshistorie een onderhoudsvoorstel gemaakt. Later, tijdens de winterperiode, worden de brandstofgroffilters, brandstoffijnfilters, smeeroliefilters, carterontluchtingsfilters en impeller vervangen. Luchtfilters, motoranoden, V-snaren en overige aanwezige delen worden geïnspecteerd en indien nodig vervangen. Alle vloeistoffen worden gecontroleerd op kwaliteit en peil.
Brandstofsysteem
Niet alleen het vervangen van de brandstofgrof- en fijnfilters is belangrijk, ook de controle van de brandstoftank op vuil en water is met de huidige generatie dieselbrandstof zeer belangrijk, daarom wordt o.a. ook de waterdichtheid van de tankdop gecontroleerd. Daarnaast wordt het systeem zeer zorgvuldig ontlucht en wordt dit later bij tewaterlating nogmaals gecontroleerd.
Accu's
Niets is zo vervelend als in het voorjaar te water gaan en een week of maand later tot de conclusie komen dat de accu kapot is. Daarom worden alle accu's afzonderlijk gecontroleerd en getest. De accu wordt voorzien van een sticker met daarop de meetwaarden, zodat bij een volgend onderhoud direct de achteruitgang te zien is.
Afsluiters
Tijdens het motoronderhoud worden door ons alle afsluiters gecontroleerd, vaak gaan deze nooit open of dicht en heeft de eigenaar geen idee of ze nog goed werken, door ze stuk voor stuk de controleren en te smeren weet u zeker dat als u een keer een probleem heeft u de huiddoorvoer ook werkelijk kunt afsluiten.
Netheid
Veel te vaak zien wij dat er na een "onderhoudsbeurt" water en olie in de bilge achter blijft. Wij maken de bilge en motor schoon na het onderhoud. Op deze manier is snel en met zekerheid te constateren dat er lekkages zijn en waar ze vandaan komen, ook wordt op deze manier veiligheid vergroot. Dit kost tijd en dus geld, maar indien het wordt wegbezuinigd, gaat dit ten koste van de kwaliteit.
Ook op locatie
Normaal onderhoud wordt uitgevoerd op onze werf, maar in geval van pech onderweg, kunnen wij u ook ter plaatse van dienst zijn, en in veel gevallen kunt u na een reparatie weer verder. Indien er serieuze problemen zijn opgetreden kunnen wij uw schip ook naar onze locatie slepen.
Kreeft 13 │ 4401 NZ Yerseke │ Tel.: 0113-576006 │ E-mail: info@yersekegroup.nl WhatsApp Yerseke Watersportservice facebook Yerseke WatersportserviceTwitter Yerseke WatersportserviceLinkedin Yerseke WatersportserviceYoutube Yerseke Watersportservice