slideshowEnglishDeutsch

Nieuwsbrief

Yerseke Watersport bestelt eerste Semi-Custom Hull Vane®

Colinda6 Varend

Yerseke Watersportservice is een bedrijf gespecialiseerd in winterstalling en onderhoud van jachten. Daarnaast heeft het dochterbedrijf Yerseke Group Specials ook een nieuwbouw motorjacht gebouwd, wat half 2018 in de vaart is genomen. Dit aluminium motorjacht, model Yerseke Offshore 62, is 18.5 meter lang en haalt een maximale snelheid van 13-14 knopen. Het jacht is gebouwd met een bijzonder hoog uitrustingsniveau, met o.a. een boeg- en hekschroef, spudpalen, stabilizers, slingerkielen, etc. Het automatiseringsniveau is ook erg hoog, wat onder andere toelaat om het brandstofverbruik nauwkeurig te meten. Dat alles maakt dat de Semi-Custom Hull Vane erg goed past bij dit luxe schip van Yerseke Watersportservice.

In september 2019 presenteerde het bedrijf Hull Vane BV op de HISWA te water de Semi-Custom Hull Vane®. Dit is een gestandaardiseerde versie van de Hull Vane®, specifiek gericht op de markt van water verplaatsende motorjachten tussen de 10 en 20 meter. De eigenaar van de Yerseke Offshore 62 was geïnteresseerd in de volgende voordelen van de Semi-Custom Hull Vane®: een lagere golfopwekking, minder weerstand en dus minder brandstofverbruik, minder geluid binnenin en bovendien minder stampen in kopgolven. Bovendien zal het schip beter presteren op ondiep water en een hogere topsnelheid halen.

Semi-Custom Hull Vane®

In oktober 2019 heeft Yerseke Watersport daarom als eerste klant een Semi-Custom Hull Vane® besteld, die tijdens de winterperiode op de Yerseke Offshore 62 geïnstalleerd zal worden. Zowel voor als na de installatie zullen proefvaarten uitgevoerd worden, om het effect van de Hull Vane® te beoordelen. Omdat het hier een aluminium romp betreft en geen stalen romp, zal de Hull Vane® door Yerseke Watersportservice op de spiegel gelast worden en niet met de normale boutverbinding worden bevestigd. Het schip beschikt over een variabele trimwig, die verwijderd zal worden en de werking positief beïnvloed wordt. In de Custom-versie zijn reeds 20 Hull Vane’s gebouwd (allen uit staal) en nog eens 20 in opdracht, waarbij de werking afdoende is bewezen. Nog niet één Hull Vane is ooit verwijderd van een schip, en het bedrijf Hull Vane BV heeft reeds 7 klanten die meer dan één Hull Vane besteld hebben. De Semi-Custom Hull Vane wordt opgebouwd uit geëxtrudeerde aluminium profielen die speciaal voor dit doel geperst zijn. Dit maakt het productieproces eenvoudiger en sneller, waardoor het een ideale manier is om zowel bestaande als nieuwe motorjachten een betere performance te geven.

Yerseke Watersportservice, Kreeft 13, 4401 NZ Yerseke. Telefoonnummer 0031-113-576006

Semi-Custom Hull Vane®

Voor verdere informatie mail info@yersekegroup.nl
Of bel +31 113-576006

 

Kreeft 13 │ 4401 NZ Yerseke │ Tel.: 0113-576006 │ E-mail: info@yersekegroup.nl WhatsApp Yerseke Watersportservice facebook Yerseke WatersportserviceTwitter Yerseke WatersportserviceLinkedin Yerseke WatersportserviceYoutube Yerseke Watersportservice